Prajitura din albusuri si cacao

de - Andreea - in Prajituri, 9 Noi 2012 | 8143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 70 gr faina alba
  • 6 albusuri
  • 50 gr cacao amara
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 linguritza drojdie ptr cuptor
  • 20 gr unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri si cacao:

Se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se acopera cu hartie de copt o forma rotunda ptr cuptor.

Intr-un bol se amesteca faina cu 50 gr cacao ,drojdia si zaharul vanilat. Se adauga zaharul si se amesteca totul bine.

Intr-un alt bol se bat bine albusurile. Se adauga putina sare si se adauga in compozitia cu faina. Se amesteca totul cu grija si se toarna in forma ptr cuptor.

O coacem ptr 50 minute la 180 grade.

Cand e gata ( facem proba cu scobitoarea) o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui decupaj de hhrtie si zahar pudra ''ornam'' prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blat din albusuri, ciocolata si fructe